Inschrijving KNLTB voorjaarscompetitie geopend

20 november 2023


Graag ontvangen wij vanaf nu jullie competitie aanmeldingen voor de voorjaarscompetitie tennis 2024! (Sluiting is 31 december)    

De voorjaarscompetitie tennis wordt gespeeld op 5 of 7 speeldagen tussen 5 april en 14juni. Hier alle info bij elkaar over de:    

knltb-tennis-speeldata-voorjaarscompetitie-2024.pdf  

Aanbod voorjaarscompetitie 2024. - Senioren.indd (centrecourt.nl)  

aanbod-voorjaarscompetitie-2024-senioren-regionaal.pdf (centrecourt.nl)  

aanbod-knltb-voorjaars-najaarscompetitie-jeugd.pdf (centrecourt.nl)  

Op iedere speeldag moeten minimaal 4 spelers aanwezig zijn dus zorg dat je team bestaat uit voldoende (5 of 6) spelers. Er is een uitgebreid aanbod van competitievormen en dagen waarvoor aangemeld kan worden. 

Vrijdagavondcompetitie: Om de week en 5 speeldagen

De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Hierdoor kan het voor verenigingen lastig zijn om als gevolg van een beperkte baancapaciteit alle spelers op vrijdagavond competitie te laten spelen. In 2021 deden we onderzoek naar mogelijke oplossingen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken wordt er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' gespeeld. Dus ook weer in 2024!!

Wat houdt 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

  • Teams spelen om de week competitie;
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale organisatie voor de VCL op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

Omdat de gemengde teams en de HD/DD teams op verschillende dagen competitie spelen, is het mogelijk om in beide competities uit te komen. Indien de twee competitiesoorten binnen de bandbreedte van 2,00 punten vallen conform de klassenvolgorde dan kan dit zonder dispensatie.

Hoe nu aanmelden?

Stuur als captain een mail naar [email protected] om je team aan te melden voor 31 december a.s. Vermeld hierin de teamleden, welke dag en competitievorm je wilt gaan spelen.  

Hapjes

Je kunt als team ook weer gebruik maken van de hapjes kosten hiervan 30,00 per keer. Kosten kun je graag van te voren overmaken naar De Sterrenclub rekeningnr. NL11RABO0190468572. Graag van te voren opgeven bij Sonja [email protected]  

Kosten competitie

De kosten voor de competitie (bijdrage KNLTB en tennisballen) bedragen: €85,00 voor 7 speeldagen en €80,00 voor 5 speeldagen en dienen voor aanvang van de competitie overgemaakt te worden naar TV Mattemburgh rekeningnr. NL90RABO0140518843.  

Mocht je nog geen volledig team hebben geef je dan individueel op dan kunnen wij als VCL ons best voor jou gaan doen om jou in een passend team te plaatsen.

Uiteraard mogen jullie ook zelf bij je tennisvrienden gaan informeren of zij ook zin hebben om competitie te gaan tennissen zodat je je kunt aanmelden bij ons als een compleet team.  

Met sportieve groet,

Vereniging Competitie Leiders (VCL)

Johan Pijnen (06-55194855)            algemene zaken

David Trieller (06-41194839)           voor al uw vragen omtrent de competitie

Sonja Pijnen (06-21502779)             organisatie team indelingen en aanspreekpunt KNLTB    

Nieuwscategorieën